onsdag 29 september 2010

Cherub - Rekryten

Författare: Robert Muchamore.
uHce, 2009, Action, Äventyr, Deckare.

James Choke befinner sig på ett barnhem efter att hans mamma dött och hans syster blivit omhändertagen av sin pappa. Han är en buse, en sådan som snattar, slåss och trackar ner på andra. I alla fall verkar alla vuxna tycka det, och han själv också.
I hans rum bor oklanderliga Kyle Blueman, en till synes klen kille som James trots det kommer ganska bra överens med, tills de tuffare killarna på barnhemmet visar intresse för honom. Nu består hans liv av det som alla verkar tycka att det är förutbestämt att bestå av; slagsmål, sena kvällar, snatteri. När han tillslut åker fast får han höra att han inte har någon framtid, han kommer hamna i fängelse och så är det. Dessutom är det rätt åt honom. Morgonen därpå vaknar han upp i ett rent rum på ett stort campus fullt med barn mellan tio och sjutton, alla iklädda tröjor med texten Cherub.
Cherub är den brittiska underrättelsetjänstens barnavdelning, topphemlig och mycket användbar. Vilken brottsling misstänker sitt barns kompisar?

Jag älskar varje minut av boken, den är helt enkelt fantastisk! Tanken på barn som är agenter lockar mig mycket. Boken, och de övriga i serien, kan definitivt rekommenderas till alla som söker lite spänningen i vardagen eller som helt enkelt vill drömma om ett annat liv!


Sugen på mer? Ytterligare tolv böcker finns, varav sex finns på svenska (Uppdraget, Fritagningen, Fritt Fall, Överlevarna och Aktivisterna). En trettonde del kommer snart komma ut på engelska.

/Anna

1 kommentar:

Natalie sa...

"Cherub" är en riktigt bra spionserie!!

Här får följa med James och hans lillasyster Lauren under sitt liv på Campus men också på deras spännande spion uppdrag.

Väldigt spännande och får en att hoppa till varje gång det händer något.

Rekomenderas!

"Cherub" får 4,8 av 5 poäng.