tisdag 28 september 2010

Fallen ängel

Författare: Becca Fitzpatrick.
uHce, 2010, Kärlek, Vänskap Änglar.

Noras klass tvingas byta platser på biologin. Nora hamnar bredvid den mystiske nykomlingen som ingen vet någonting om, inte ens hans namn. Nora frågar ut honom och det visar sig att han kallas för Patch. Han påstår att han inte gått i skolan förr men han började nu för att han tycker om Nora och vill vara med henne. Hon tycker atxt det känns som om Patch följer efter henne för han dyker alltid upp där Nora är. Det börjar hända en massa konstiga saker och hon börjar misstänka att det är Patch som ligger bakom. Hon bestämmer sig för att ta reda på mer om Patch. Då kommer sanningen fram. Kan Patch vara en fallen ängel? En ängel som blivit ifråntagen sina vingar och slängts ner till jorden. Och inte kan han i så fall ha blivit kär i en vanlig människa?
Den här boken var superbra.

/Klara N
                                                                                                                             
Fortsättning följer i  Förlorad ängel, där Noras och Patchs kärlek ställs på hårda prov. Livet kompliceras av att en gammal barndomsvän till Nora dyker upp - som även han tycks vara en farlig sort som lever ett farligt liv. Ytterst märkliga släktband nystas också upp. Fortfarande spännande, men lite för många bad-guy-leenden hela tiden för att kännas lika bra som ettan.

/Tuija

3 kommentarer:

Tuija sa...

Mmm, läsgodis! Absolut något för Twilightälskare - här i liknande tappning, men ändå inte. Flicka möter vacker pojke, åtrå uppstår, men känslan av farlighet och mystik överväger. Och - givetvis är det farligt att bli förälskad i en ängel, om än fallen sådan, i mänsklig skepnad. Det är riktigt farligt och riktigt läskigt i slutet, boken blir bara bättre och bättre, för lite väl förutsägbart och Twilightlikt är det allt i början. Absolut mer än läsvärt!!

Louise sa...

Wow, den här boken var jättebra: spänning, mystik, kärlek...
Japp, en sidvändare! :)

Handlingen är bra, men jag tror att författaren skulle kunnat skriva boken ännu bättre!
Det är precis som Tuija säger att det är lite för mycket paralleller till Twilight och jag tycker boken borde varit lite längre. Man kom inte så djupt in i boken som man ville och händelserna var ibland alldeles för snabba... Plus att jag inte gillade Noras karaktär. Hon var verkligen Miss Perfekt, och det störde mig på...
Annars: Toppen!
Läs, läs, läs!

Unknown sa...

Om jag skulle beskriva boken med ord säger jag:superbra!Man hoppas att boken aldrig tar slut!Lite Twilightstuk är det över boken.
Hoppas att det kommer en fortsättning!