måndag 17 juni 2013

Blunda och hoppa

Författare: Sarah Dessen.
2013, Kärlek.

En ny, somrig Dessen, som. lite ledsamt, inte riktigt håller samma klass som hennes tidigare. Jag tycker nog hon blivit snäppet bättre för varje bok, och förväntningarna blir ju därefter - men... denna gången känns den varken ny eller fräsch. Inget särskilt spännande händer, och ingen direkt handling är det heller. Hmm... men helt ok läsning ändå! Ju.

För boken beskriver Remys sommar, då hon gått ut high school, och livet bara väntar på att hösten ska ta vid då hon ska flytta långt, för att börja på college. Hon jobbar extra på en skönhetssalong och festar lite med sina tjejkompisar, och har tänkt sig kanske en eller annan sommarflirt, som definitivt ska ta slut när hon ändå ska flytta. Hon är en välorganiserad och krass tjej, som är van att ha läget under kontroll - det är hon som har koll på allt t ex, när hennes mamma ska gifta sig för femte gången... Och det är där bokens budskap egentligen ligger. Kärlek är väl inget som egentligen finns, på riktigt - det är bara något som vi lurar oss själva att tro för att stå ut med allt småskav som finns i alla relationer. Hennes egen romanticförfattarmamma är ju ett levande exempel på detta, men nu har mamman bestämt sig för att det ska funka. Punkt. Men varför ta risken att bli sårad och ensam, när man faktiskt kan bestämma sig för att bara ha kul. Så det är så Remy lever sitt liv. Tills hon träffar musikern Dexter. Som är precis allt det hon inte gillar hos killar. Men som hon ändå inte kan låta bli att dejta. Lite lättsamt. Bara under sommaren. För att ha kul. Men hon kommer till en och annan insikt under denna sommar, efter att det med dunder och brak tar slut mellan dem. Hon brydde sig ju egentligen inte. För det skulle ju ta slut ändå. Och han var ju inte alls urtypen för hennes typ heller. Så varför kan hon inte släppa taget, i sitt eget huvud..?

/Tuija

1 kommentar:

Natalie sa...

Jag är ett stort fan av Sarah Dessen men precis som med alla författare har man sina favoriter bland deras olika verk och den här boken var nog inte en av min favoriter av henne men jag tyckte fortfarand väldigt mycket om boken. Älskar hennes stil av skrivning där böckerna alltid innehåller något slags familjeproblem samt den trasiga eller udda killen som man börjar gilla. Rekommenderar verkligen att läsa hennes böcker då ni liksom jag kommer bli fast och bara hoppa av glädje så fort hon har släppt ut en ny bok.