fredag 8 december 2017

Det är försent att vilja hoppa av

Omslagsbild
Författare: Stephanie Tromly.
2017, Action, Deckare, Humor, Thriller.

En smått galen uppföljare till Tromlys förra "Det är dags att inte freaka ut"!
Eftersom jag själv glömt det mesta av den första delen - förutom att jag gillade den ordentligt - så kan jag säga att den är helt ok att läsa fristående. Man får som läsare ständiga inblickar i de viktigaste bitarna från den förra boken för att ha en rimlig chans att hänga med i svängarna. För svänger gör det. I ett sanslöst tempo. Och med en superskön humoristisk inställning (och ton), som gör läsningen till ett rent och kärt nöje!

Historien - som utspelar sig under endast nio dagar - tar vid ca fem månader efter förra bokens slut, då Zoes och Digbys letande efter hans försvunna lillasyster tillfälligt pausas. De hade blivit riktigt tighta under den galna jakten, på kompisplan, men boken slutar ungefär med att han kysser henne. Woops! Vad kan det bli av det här? Varpå killen bokstavligen går upp i rök.

Tills han plötsligt en dag, alltså fem månader senare, oväntat står framför henne... dyker upp som gubben i lådan från Ingenstans. Vid det laget har hon under vårterminen hunnit skaffa sig andra kompisar, men framför allt en kille, super-Austin, som alla tjejer traktar efter.

Och - givetvis - kastas Zoe in i den fortsatta, galna jakten på den försvunna lillasystern, Austin blir satt på undantag... för Digby tar, som vanligt, för sig av allt tillgängligt och icketillgängligt utrymme i och kring Zoes liv. Den här gången visar det sig att Digbys egna föräldrar är mer insyltade än lovligt i systerns försvinnande - det är helt enkelt forskning på hög nivå och hemligstämplat material som spökar, så nu är det riktigt inflytelserika individer som ställer till det för dem... igen. Samtidigt som de dras in i en härva av droger och otillåtna medel i Austins fotbollslag.

En härlig och uppfriskande actionthriller i bokform att bli underhållen av!

/TuijaInga kommentarer: