fredag 24 juli 2009

Glöm mig inte

Författare: Anne Cassidy.
uHce, 2009, Deckare, Övrigt.

Det är het försommar och Stella börjar förbereda sig på ett liv utan skola nu när alla slutproven är klara. Hon och hennes mamma lever ett stilla liv i en villaförort - ett stilla liv tills plötsligt ett av grannbarnen rövas bort ur sin babysäng mitt i natten. Detta blir upptakten till en mardröm - i första hand för Stellas mamma som tvingas återuppleva något hon med alla medel försökt förtränga de senaste tjugo åren. Som hon undanhållit för sin dotter. Och därmed blir hela situationen en mardröm även för Stella, som plötsligt finner sin mamma vara huvudmisstänkt för barnarov, eftersom hon varit det en gång förut, i tonåren och som dessutom ljugit för sin dotter i alla år.

Successivt när hela mysteriet nystas upp får man som läsare följa den unga Terri, när hon som barnvakt råkade ut för att ett barn rövades bort framför näsan på henne. Vad hände egentligen då, för tjugo år sedan, och vad är det som händer nu igen, i grannskapet, där rena häxjakten utbryter på Terri och Stella?

Väldigt spännande, trovärdigt, och skickligt skrivet - en riktigt bra uppföljare på Anne Cassidys förra, mycket läsvärda bok "En andra chans".

/Tuija

Inga kommentarer: