måndag 12 september 2011

Oskyldiga?

Författare: Anne Cassidy.
uHce, 2011, Deckare, Kärlek, Sorgligt, Vänskap, Övrigt.

Så har hon gjort det igen - skrivit en obehaglig historia, som faktiskt varken är deckare, kärlekshistoria, inte är jättesorglig, och snarare tangerar icke-vänskap... Men den är ändå lite av allt det där, ändå.

Alison, som har ett halvtrist förhållande med Stephen, och en lite underlig vänskap med paret Jackson och Hannah som oftast bara bråkar, råkar en kväll rädda livet på en kille på deras skola, som försökte hänga sig. Denna händelse skruvar till rätt mycket i deras vardag - Stephen och Hannah blir jättebra kompisar med Daniel Feeny som de räddade, vilket både Ali eller Jackson tycker är rätt märkligt - ingen brydde sig ju nånsin om killen innan han försökte ta livet av sig. Det går t o m så långt att Hannah inleder ett förhållande med Daniel, vilket Ali råkar få se... och givetvis berättar om, för Jackson, som hon själv är väldigt intresserad av. Kanske kan slutet för Hannahs och Jacksons förhållande ge henne själv en chans in i Jacksons liv. Men ingenting blir nånsin som man tänkt sig, inser Ali, när Jackson blir rosenrasande på Daniel Feeny, som han bokstavligen räddade till livet några veckor tidigare. Och denna, lite oväntat starka reaktion, startar ett händelseförlopp som ingen av dem kunnat ana, och framför allt inte kunnat ana vidden av. Plötsligt är Daniel död iallafall, och ingen vet hur det gick till...

Obehagligt och ganska spännande, ända in i det sista, och sen slutar den ändå som ett... jaha..? Lite synd, men annars helt ok.

/Tuija

2 kommentarer:

Tuija sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tuija sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.