måndag 24 februari 2014

Berövad

Författare: Liz Coley.
2013, Övrgrepp, Övrigt.


Boken handlar om Angie, en 16-årig tjej som tre år efter sitt mystiska försvinnande kommer tillbaka hem igen utan att veta vad som har hänt henne de tre senaste åren eller hur hon kom hem.  Men Angie ser på sin kropp att någonting hemskt har hänt henne, men hennes minne och undermedvetna förtränger det hemska som har inträffat. Angie börjar sakta bearbeta vad som har hänt henne och med tiden kommer alla hemska minnen om vad som hände de tre åren hon var borta tillbaka…

Berövad är en bok som handlar om väldigt allvarliga ämnen, såsom kidnappning, misshandel och våldtäkt. Den ger också en inblick i psykologi, hur hjärnan fungerar med förträngda minnen och vårt undermedvetna.  Jag tycker att boken är gripande och den berör en verkligen. Man lider med Angie mer och mer när man får veta vad hon har utsatts för. 

Sammantaget tycker jag att det är en bra bok, som absolut är läsvärd även om den handlar om så hemska ämnen. Boken är lagom lång vilket gör att handlingen aldrig känns långtråkig och slutet känns inte konstigt eller plötsligt.

/Mathilda

2 kommentarer:

Unknown sa...

Detta var en gripande bok som man tog in från början till slut. Hennes historia nystas upp ju längre man kommer in i boken och man börjar snart misstänka om vad som kommer att avslöjas i slutet av boken och det var knappt så man ville fortsätta i rädsla för att man skulle ha rätt.
Älskade att man fick en inblick i hennes tankar och de psykiska men som skapades pga av de upplevelser hon fick uppleva. En riktigt bra bok som jag rekommenderar.

Veronica sa...

Sträckläste boken! Lika obehaglig som fängslande. När man trodde att det inte kunde bli värre för den stackars Angie så lyckas författaren ändå ta det ett steg till. Den psykologiska aspekten i historien förhöjde läsningen.