onsdag 4 februari 2015

Black ice

Författare: Becca Fitzpatrick.
2015, Deckare, Kärlek, Thriller, Äventyr.

Efter fallna änglar skriver hon... en "sexig thriller" som det står på baksidan! Jo, minsann. Och det får man väl nog säga att det också är - fast så mycket sexigare än många andra populära ungdomsböcker vet jag inte om den är, men bra! Absolut! Och riktigt, riktigt spännande!

Britt har förberett sig inför en vandring i Klippiga bergen, tillsammans med sin (oförberedda och fjompiga) bästa kompis Korbie, och de har tänkt utgå ifrån Korbies familjs fjällstuga. Dock skickas Korbies storebror Calvin med, till Britts stora förtret - hon har inte riktigt kommit över honom, eller det lite hemliga förhållande som han så känslokallt avslutade telefonledes från sitt college. Men när tjejerna är på väg upp i bergen överraskas de av världens snöoväder, som tvingar dem att lämna bilen, och söka skydd i en stuga de stöter på. Där blir de egendomligt nog nästan avvisade av två snygga killar, varav den ena räddat ansiktet på Britt tidigare under dan, när hon blev överraskad av Calvin på en bensinmack. Det hela känns väldigt märkligt, men tjejerna lyckas övertala de två unga männen att få stanna tills det värsta ovädret dragit över. Och sen börjar det ena otroliga efter det andra utspela sig...

Tjejerna fattar att något inte stämmer, och efter en stund halas en pistol upp - de är gisslan i ett drama de verkligen inte bett om. Killarna tror att Britt kan markerna bäst, och bestämmer sig därför att hon får visa dem vägen ned från berget, så att de kommer vidare. De har ingen mat eller dryck, så första stoppet på vägen blir en parkvaktstuga, där plötsligt en parkvakt dyker upp... Och sen händer allting i ett rasande tempo.Och snart finner Britt sig ensam i den iskalla snöiga skogen tillsammans med en brottsling som hon hela tiden känt en viss dragning till... Stockholmssyndromet? Ja, absolut. Men mycket mer än så! Det är ett rasande tempo på handlingen, och varje gång man tror att man vet hur saker och ting hänger ihop, så omkullkastas allt man tror.. Riktigt snyggt skrivet! Och en riktig bladvändare.

/Tuija

2 kommentarer:

Mathilda Bergqvist sa...

Håller helt med! En bok som verkligen innehåller mycket spänning och oväntade händelser som man verkligen inte förväntade sig när man läste baksidan på boken. Den innehåller de
"ingredienser" som behövs för att man vill fortsätta läsa. När man väl börjat läsa boken är man fast!Jag tycker också att det är roligt att själva handlingen utspelar sig uppe i bergen och inte i en stad, för då är det andra förhållanden( te.x. snöoväder) som faktiskt har en viss påverkan på hur handlingen upplevs,jag anser att den är mer spännande då. En bok som man verkligen måste läsa om man inte har gjort det!

EnTraveBöcker sa...

Den är helt underbar, läste den i ett sträck nu bör jag varit sjuk. Ibland blev jag irriterad på att Britt inte kunde bestämma sig om Jude, men som vanligt blir Becca Fitzpatricks bok en succé!