måndag 11 april 2016

Ljug för mig

Omslagsbild
Författare: Becca Fitzpatrick.
2016, Deckare, Kärlek, Thriller.

Fitzpatrick har släppt en ny, spännande thriller, som faktiskt var mycket bättre än vad den kan framstå som. Lite klichéaktig kan tyckas, men alldeles för välskriven för att inte sticka ut, precis som hennes förra thriller "Black ice". Jag sträckläste!

Och den handlar om Stella, som inte är hennes riktiga namn, för hon lever inte sitt riktiga liv, och platsen där hon bor är inte hennes riktiga hem. Hon har nämligen blivit vittne till ett mord, och tvingas leva under ett vittnesskyddsprogram i Nebraska, fjärran från sitt tidigare liv i Philadelphia. Hon har tvingats släppa allt om sitt förflutna - sin älskade pojkvän Reed, sina vänner, sitt välbärgade liv, sin avskydda mamma. Mamman kan hon dock lätt leva utan - hade det inte varit för mammans drogberoende hade mordet aldrig ens inträffat i hennes liv. Men nu lever hon under skyddad identitet hos en pensionerad f d polis, har sitt livs första sommarjobb på en servering i stekhettan, och försöker egentligen bara härda ut - för efter sommaren fyller hon arton och kan då leva sitt eget liv igen, flytta ihop med Reed någonstans, börja på college osv.

Men - hon räknar inte med hur fäst hon kommer att bli i kvinnan hon lever hos, och hur mycket hon kommer att tycka om grannkillen Chet. För hon har ju Reed - eller? - och man kan ju ändå inte ha en framtid med någon som inte vet vem man egentligen är..? Inte heller räknar hon med att det finns andra hot mot henne än knarkkartellen som jagar henne, hot på betydligt närmare håll.

Stella är faktiskt betydligt intelligentare och starkare än vad man kan föranledas att tro. Jag gillar hennes rättrådighet, hennes moral och förstår hennes våndor, och väldigt mycket påminner hon om bra tjejkaraktärer hos Sarah Dessen och Anne Cassidy. Det tycker jag om. Så - riktigt, riktigt spännande läsning utlovas!

/Tuija


                                  
           

1 kommentar:

EnTraveBöcker sa...

Jag läste ut den boken för cirka tio minuter sedan. Jag älskar den, början var dock lite virrig men jag tyckte det passade in eftersom att händelsen i sig var virrig för Estella. Och slutet var fantastiskt, jag drog efter andan flera gånger! Skulle gärna vilja ha en Chet också för den delen!