onsdag 22 juni 2016

Du, bara

Omslagsbild
Författare: Anna Ahlund.
2016, Homo, Kärlek.

Vilken vacker, sensuell berättelse om två unga pojkars sex- och känsloliv!

John, 16 år och fotbollsspelare, ska tillsammans med sin storasyster stanna ensam kvar i stan under sommarlovet. Systern Caroline, 18, jobbar i en skohandel, tvärs över gatan till en bokhandel där Frank, 18 år och fd dansare, jobbar. Hon blir störtförälskad och bjuder hem honom - och det är som om blixten slog ned när John får träffa Frank. Aldrig hade han trott...

Under en weekend när alla tre plus Johns superbästis Elli drar till stugan ställs allt på sin spets - Frank måste väl också känna det som John känner? Men allting är komplicerat. Mycket komplicerat. Caroline är van att få det hon vill ha, och tar för sig. Frank och John närmar sig varandra ändå... men det går inte. Inte på grund av Caroline kanske, snarare på grund av det brustna hjärtat som Frank bär på. Och det här blir inledningen på det trevande närmande som de ägnar sig åt... längtar.. och stöter bort varandra. Om och om igen. Ingen av dem orkar. Men Elli ser. Och Caroline ser. Och stöttar så gott de kan. Men lätt? Nä, verkligen inte. Och går det att lappa ihop det som gått sönder?


Jag njuter av att läsa om fina John, och fina Elli. Det finns en underbar värme dem emellan, och det de har är när vänskap är som bäst. För att vara en debut är det starkt och välskrivet, med hjärtat öppet och sårbart. Tyckte mycket om!

/Tuija

Inga kommentarer: