fredag 24 augusti 2018

Den här veckan är min

Bildresultat för ingrid veckan är min
Författare: Ingrid Olsson.
2017, Kärlek, Vänskap, Övrigt.

Ingrid Olssons böcker har jag tyckt ganska bra om, genom åren. Och den här är inte något större undantag. Däremot är det lite speciellt att läsa om en huvudkaraktär som inte är fullt ut sympatisk, tvärtom ganska osympatisk till och med - och både lite korkad och taskig i olika omgångar, när saker inte blir som hon tänkt sig.

Hon gör nämligen inte bara en galen sak, utan flera. När höstlovet börjar och hennes mamma hastigt sticker iväg på en restresa med nya killen, så var det tänkt att hon skulle vara hos sin pappa istället. Vilket hon medvetet aldrig tog tag i. Utan nu skulle hon få sig en hel vecka själv i lägenheten, göra vad hon vill, komma och gå som hon vill, kanske ha fester och bara ha kul. Och kunna träffa snygga Lukas som hon hånglade med i fredags. För nu har de ju alla möjligheter att göra vad de vill, utan föräldrar inpå sig...

Men - hon glömde ju bort att hon inga pengar har till mat. Och sin kompis Tove vill hon helst inte släpa runt på för mycket, hon är för barnslig hästtjej, som inte fattar grejen med killar och sex. Eller? Men hon utnyttjar henne gärna, när det behövs. Och är ganska elak.
Och Lukas får hon träffa, men det uppstår hela tiden förhinder - vill han egentligen vara med henne, eller träffar han sin extjej fortfarande i alla fall? I så fall kan väl hon också strula runt med andra... Eller?

Hon ställer till det, inte bara för sig själv utan flera andra, och det är med viss bävan man undrar vart allt ska barka hän... När ska hon bli seriös, inte bara mot sig själv utan även sin bästis - och sin kärlek?

Välskrivet och lite annorlunda, om hur velig och rörig man kan vara i tonåren, och hur fel det kan bli trots att man vill rätt...

/Tuija

Inga kommentarer: