tisdag 26 maj 2009

När jag hör din röst

Författare: Stephenie Meyer.
uHce, 2007, Kärlek, Läskigt, Vänskap.

Boken är del två av fyra i serien om den nittonåriga tjejen Bella och hennes kärlek, vampyren Edward.

”Sluta genast, Bella!” Hans röst var hård och lät som vanligt fulländat vacker. Den lät så klar som om han stod bredvid mig. Men jag visste att han var borta…
Bellas liv fortsätter normalt efter den onda vampyren James´ hemska attack för några månader sedan. Allting är normalt, men så en dag så lämnar Edward henne. Han bara försvinner, går upp i rök, och utan att knappt säga farväl så försvinner hela familjen Cullen spårlöst. Deras hus står tomt, Carlisles anställning på sjukhuset är som bortblåst, alla bevis på att de har funnits där är borta. Bella blir förkrossad och sjunker in i en djup depression, vilket får henne att må sämre och sämre. I sin olycka och smärta söker hon tröst och vänskap hos en av sina bästa vänner, Jacob Black, vars släkt härstammar från indianerna. Där lyckas hon i alla fall hålla tillbaka sin sorg, men allt är inte lugnt ändå. Efter ett vanligt biobesök, så blir Jacob sjuk. Riktigt sjuk. Bella hör inte av honom på flera veckor, och det verkar inte vara någon vanlig sjukdom. Har det kanske något med hans gamla indianförfäder att göra…? Nu när Jacob också är sjuk, så har Bella ingen att förlita sig på, och inte nog med det, för vampyrerna Laurent och Victoria, James´ vänner, lever fortfarande och är ute efter hämnd… Vad är det som händer med Jacob? Varför försvinner hela familjen Cullen spårlöst? Hur ska Bella klara sig nu? Läs det i den här väldigt bra boken.

Den får 9/10 poäng.

/E.GJ

3 kommentarer:

Saullis sa...

Väldigt bra, känns verkligen som man är en del av boken.

Saullis sa...

Jätte bra bok, önskar att det fanns fler böcker om bella och edward!

maja.hj sa...

Böckerna är jätte bra, jag kunde inte slita mig ifrån dom, men böckerna har förstörts lite efter man har sett filmerna. Man har fått en annan uppfattning efter fimen så den är inte riktigt detsamma. Men boken är verkligen super bra.