fredag 6 april 2018

De förlorade

Författare: Henrik Fexeus. 

2017, Action, Läskigt, Mystik, Thriller, Äventyr.


En annorlunda, fantasikittlande historia, som liknar inget annat - många lösa trådar som väcker fler frågor än de ger svar. Men antagligen får man dem i uppföljare som kommer!

Ky är en tonårstjej som råkar slå hål i väggen i sitt rum - och där inne, bakom väggen och mellan nästa vägg finns ett mellanrum. Som leder till en labyrint av gångar, under Stockholm. Först stöter hon på Jaquin, som verkar leva i ett av mellanrummen, och tillsammans undersöker de gångarna och hittar ett sällskap unga, som verkar leva därnere i gömda utrymmen. Bossi verkar vara den som bestämmer över dem, och han drömmer fram kartor över stadens innandömen som han försöker skriva ned som vaken. Ingen anar dock vidden av dessa kartor... Eller vad som finns - eller inte finns - där staden slutar...

Adam är en kille i en annan del av stan, som blir indragen i allt märkligt som händer och i gängets gemenskap under jorden, genom sina märkliga hallucinationer, som får honom att ifrågasätta vad som är verkligt och vad som är sanning. Han ser tecken som ingen annan ser, och finner sig jagad av de grå, som kommer i en silvergrå bil och utplånar hans familj - även han blir benägen att ansluta sig till de andra under jorden, och blir lovad svar på sina frågor - frågor som även Ky och Jaquin står förvirrade inför. Vem jagar vem och varför? Och varför går det inte att lämna Stockholm, som verkar vara innesluten i en bubbla utan utgångar.. Och vad är det egentligen för experiment som pågår i Kaknästornet?

Det är svårt att andas, lätt att tvivla och förtvivla över sitt förstånd, och jakten på vissa individer pekar på försöksverksamhet av astronomiska mått. Vad är verkligt och vad är illusion?

                                                                                                                         
/Tuija


Inga kommentarer: