fredag 15 juni 2018

Pojken under bron

Omslagsbild
Författare: Katarina Wennstam.
2018, Deckare, Homo, Kärlek, Sorgligt, Thriller, Vänskap.

Så har då den fristående uppföljaren till "Flickan på hotellet" kommit, kanske t o m strået vassare, men även obehagligare än den första boken om Alex Skarp - den nyfikna, självständiga tjejen med sitt halvspanska ursprung, sin bästa kompis Charlie som hon här dansar sexig salsa med, och sin numera mycket svartsjuke pojkvän.
Den tar vid där den förra slutade, men fungerar alldeles säkert utmärkt på egen hand också - man får löpande veta det man behöver känna till, för att förstå. Och det är alltid bra, för alla, med en uppfräschning av minnet...

Här kastas vi in i en fruktansvärt brutal misshandel av en kille som var på samma fest som Alex och pojkvännen Noah. Där även hennes kompis Charlie var. Som på något vis är inblandad i misshandeln. Men vad vet han och varför säger han inget? Charlie blir ett totaltraumatiserat vrak efter händelsen som påverkar många och som fick dödlig utgång, och för att försöka lirka ur Charlie det som inte går, börjar Alex och hennes kompis Bianca gräva i detaljer i ett snabbare tempo än polisen hinner med. Till sin hjälp tar hon förstås mormor domaren, den så klarsynta och erfarna, men även av pappans flickvän, polisen Valentina - vis av förra bokens misstag där hon ofta gick bakom ryggen på polisen och äventyrade både utredning och sin egen säkerhet.

Det är spännande och som sagt ganska obehagligt - sånt här ska ju inte behöva hända, men tyvärr gör det ju det ändå. Det är helt enkelt en riktigt bra och trovärdig deckare för tonåringar, som skildrar en riktigt ful baksida av dagens samhälle.

/Tuija

Inga kommentarer: