fredag 19 oktober 2018

PS. Jag gillar dig fortfarande

Bildresultat för ps jag gillar dig fortfarande
Författare: Jenny Han.
2018, Kärlek.

Så har Jenny Han, mästaren på söta och charmiga kärlekshistorier, kommit med uppföljaren - del två av tre - till "Till alla killar jag har gillat".
Och det är precis lika söt och charmig feelgoodläsning som del ett. Visst känns det väldigt amerikanskt, allt det koreanska till trots, men det går att överse med.

Denna uppföljare tar vid direkt där den förra slutade, där Lara Jeans "låtsaspojkvän" Peter nu faktiskt blivit hennes pojkvän på riktigt. Men nånting oväntat och oönskat hände på den skidresa där deras förhållande frångick det där med att bara vara ett spel för galleriet - någon tog en bild på dem i bubbelpoolen, ordentligt hånglandes, och har nu släppt ut fotot på nätet. Vilket blir en fasornas fasa för Lara Jean (!.. hmm, här lyfts den ibland-kyska amerikanska attityden ordentligt i ljuset... vilket onekligen känns ganska löjligt). Lara Jean anar att det är hennes f d bästis och Peters ex som ligger bakom, men det blir inte lätt att bevisa, särskilt inte som Peter vägrar tro på det.



Lite oväntat får plötsligt Lara Jean något helt annat att tänka på också - ett utav breven som i förra boken skickades iväg till hennes forna ungdoms kärlekar av hennes lillasyster, dyker plötsligt upp i hennes liv igen. Det enda brevet som aldrig fick någon reaktion får det nu, eftersom det inte nått den John som flyttat, som det var skrivet till, förrän nu. Genom diverse olika slumpmässiga tillfälligheter lär de känna varandra på nytt, som tydligt bevisar för Lara Jean att John har väldigt starka känslor för henne - och hade redan då! Detta skapar en känslomässig turbulens för henne, eftersom hon inte riktigt vet var hon har Peter... i tid och otid har han obegripligt mycket kontakt med sitt ex, vilket får Lara Jean att ständigt känna det som att hon alltid kommer i andra hand. Hur ska hon göra, vem ska hon välja..?

Ja, jag ser själv hur nästan patetisk hela historien framstår. Men det är ändå rart och gulligt på många sätt. Trots allt. Trevlig underhållning för stunden i alla fall! Och del tre lär dyka upp senare i höst, för den som väntar...

/Tuija

Inga kommentarer: