tisdag 30 juni 2020

En stark nolla

Författare: Sara Lövestam.
2020, Kärlek, Övrigt.

Så härligt med en ny tonårsbok av Sara Lövestam - hon skriver ofta klockrena böcker om könsöverskridande kärlek, och här är en ny sådan, med kille förälskad i kille. Och klockrent språk, förstås! Och en härlig, humoristiskt underton som gör både boken och karaktärerna lätta att älska!

Och det är Texas vi får följa. Med en dysfunktionell mamma och taskig bonuspappa, men med en kanonbra granne i Monica, som låter Texas använda hennes wifi, men också hennes lägenhet när hon är borta, och hon finns där med sina klokheter och lyssnar när det behövs. Tur för honom, där!

För Texas den osynlige - tanig med stripigt hår som sällan öppnar mun i något sammanhang i skolan -  är kär. I klasskompisen André, fotbollskillen som inte är som de andra. För att få kontakt skapar han ett instagramkonto där han kallar sig Amy. "Lånar" ett foto från en Hilma som är blond och snygg. Och det dröjer inte länge förrän de får kontakt och utbyter både tankar och hemligheter med varandra - allt blir bara såå mycket bättre än vad Texas någonsin vågat drömma om när han drog igång det här. Tills André - förstås - absolut vill att de ska ses i verkligheten. Det problemet försöker Texas lösa genom att kontakta den riktiga Hilma. Och det går inte riktig som han tänkt sig! För hon totalvägrar. För hon har sina egna hemligheter...

En härlig och tänkvärd historia som går rakt in i hjärtat. Jag sträckläste. Och gillade riktigt, riktigt mycket!

/Tuija


Inga kommentarer: