fredag 27 september 2019

Det är alltid nåt man inte ångrar

Bildresultat för tromly ångrar

Författare: Stephanie Tromly.
2019, Action, Deckare, Försvinnanden, Humor, Kärlek, Thriller, Vänskap.

Åh, vilken fröjd att läsa en svit svindlande och smarta, roliga deckarthrillers! Trots att det gått lite tid emellan, och jag glömt detaljer hit och dit, så älskar jag ändå det här författarskapet! Lycko den som nu kan frossa i alla tre delarna på raken! För den här sista tar vid precis där den förra slutade, såsom den förra också gjorde, och för den som vill ha koll på allt från början, se länken bakom del 1- "Det är dags att inte freaka ut" och del 2 - "Det är för sent att vilja hoppa av".


Pang på kastas vi in den fest som avslutade förra boken - när Digby och Zoe står och kysser varann! Detta efter en kort prolog där vi direkt får veta att... det blir ett avslut. Ett avslut för Digby och hans föräldrar i  sökandet efter den - för nio år sedan - kidnappade lillasystern som försvann spårlöst och som de aldrig fått något livstecken kring. Jakten på svaret kring vad som hände lillasystern har präglat både del 1 och del 2, på ett alldeles galet, humoristiskt och i ett synnerligen actionladdat monstertempo. Och i prologen står alltså Zoe och Digby framför hennes grav. Eller inte?!


Ja, det är frågan... I jakten i denna bok - på vad som egentligen hände - tvingas Zoe och Digby, med vänner, att nästla sig in till ett forskningslabb för att stjäla hemligstämplad information till skurken som verkställde kidnappningen av lillasystern för så många år sedan. För nu vet de att hon inte lever längre, men för att få veta exakt VAD som hände henne, är nu Digby beredd att göra det som krävdes från allra första början. Och det är en hårresande, galen, men också skrattretande resa från början till slut.

Men när äventyret väl nåt sin kulmen, när både de och jag vet hur det slutar, ja vad händer då? Vad gör man när så många års liv och leverne kring ett oavslutat mysterium får ett slut, ett svar? Hur går man vidare när mysteriet man bokstavligen andats i så många år inte längre är ett mysterium? Och när så många års galen vänskap blir nånting mer, nånting större, och det är dags att gå vidare i livet för att bl a studera på annan ort? Ja, den som läser får se..!

Givetvis finns böckerna på engelska också, om man föredrar en magnifik läsupplevelse i original! För det är just vad de är, och är man ett fan av
t ex Sarah Dessen eller Jenny Han så är dessa något alldeles extra - men  hundra gånger smartare och intelligentare skrivna. Läs och njut!

/Tuija

Inga kommentarer: